arjen oravanpyörä

  • tehnyt

Kun pohdit maksamattomia laskuja, viikkaamattomia pyykkejä tai tiskaamattomia astioita, lähetät verenkierron reisilihaksille- kehomme toimii samalla tavalla kuin villieläin joka pelkää juuri tulla syödyksi.

Tosin eläimillä on kyky palautua kolmessa minuutissa tästä akuutista stressireaktiosta, toisin kuin me hmiset, me usein tiedostamattamme ylläpidämme tätä stressitilaa murehtimalla, märehtimällä ja pelkäämällä- usein sitä kaikkein pahinta.

Miksi me teemme näin?

Miksi jos me vielä tiedämme nämä haittavaikutukset?

Mitä jos me emme edes tiedä mistä oikea HYVINVOINTI  koostuu?

Me ehkä luulemme tietävämme, mutta loppupelissä olemme pihalla kuin lumiukot!

Me ehkä luulemme että hyvinvointi on alhaisempi rasvaprosentti, pienempi vaatekoko, suurempi kyykkypaino, ja jne. mutta mitä se matka tämän tavoittelussa saa aikaan sinussa? miltä sinusta tuntuu päivittäin? minkälainen ilmapiiri kotonanne on?

onko hyvinvointi aina jonkin saavuttamattoman asian päässä?

Onko arkesi aikataulutettu aamusta iltaan yrittäessäsi niin kovasti tavoitella sitä sinulle kerrottua terveyttä ja hyvinvointia?

Saat unenpäästä kiinni ainoastaan unilääkkeiden, tai alkoholiannoksen avulla? Tiuskit läheisille, sinulle oikeasti tärkeille ihmisille? Koet tekeväsi paljon, mutta sinulla on silti jotenkin ontto tunne sisälläsi? Kaikesta siitä työmäärästä huolimatta <b>et koe mielenrauhaa?

Sinä jahtaat visiota jostakin sellaisesta, jota et voi itseasiassa saavuttaa. Sillä kuten oravanpyörässä, mitä kovempaa juokset, sitä kovempaa myös pyörä pyörii.
Alat olemaan väsynyt ja stressaantunut. Huonotuulisena työnnät ihmisiä kauemmaksi ja joku päivä huomaat, että voimasi ovat loppu, pyörä pysähtyy, putoat oravanpyörästä pihalle!

Mitä tapahtui?

Tunnet itsesi epäonnistuneeksi, surkeaksi, mitättömäksi jne. Olet EPÄONNISTUNUT- se mistä on kaikkein eniten peloteltu ja nyt se tapahtui!

Et ole epäonnistunut, muussa kuin omien voimavarojen arvioinnissa ja itsesi kunnioittamisessa.

Avasit oven kutsumattomalle vieraalle nimeltä stressi!

Tosin tämä vieras olikin sinulle jo niin tuttu, että et ole osannut enää käännyttää sitä ovelta, sillä se on tuntunut pitkään jo lähes perheenjäseneltä.
Mitä tämä kutsumaton vieras on saanut aikaan?

Jatkuvasti kasaantuva ja kertyvä stressi muuttaa meidän käytöstämme.

Toistan sen uudelleen, se että stressitasosi ovat jatkuvasti koholla, muuttaa käytöstäsi.

Vastaavasti, kun pystyt hallitsemaan stressitasojasi- pääset käsiksi omaan sisäiseen GPS- järjestelmään- INTUITIOON!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *