mielen sätkynukke?

  • tehnyt

Minulla, kuten ehkä sinullakin on varmasti ollut elämässäsi hetkiä, joiden huomaat muuttavan pysyvästi ajatteluasi. Mainitsin edellisellä kerralla näistä yhden ja nyt haluan jakaa toisen samankaltaisen hetken kanssasi.

Palataan takaisin siihen hetkeen, kun kiire painaa päällä, ja mielesi valtaa tekemättömien töiden lista. Lista, joka vain jatkuu ja jatkuu, ja se ei kysele sitä jaksatko sinä, oletko syönyt riittävästi, nukkunut kunnolla jne. Tämä lista on se ”The lista”, joka on vain hoidettava, vaikka viimeisillä voimilla.

Et ehkä edes kyseenalaista sitä, sillä olet toiminut tällä tavoin niin pitkään kuin muistat. Jos ajattelet, että tähän voisi olla ehkä jokin toinen ratkaisu, huomaat ajatuksissa siirtäväsi tämän aiheen taka-alalle ennen kuin edes olet päässyt lauseessa loppuun asti. Palaat siihen sitten kun ”The lista” on loppu.

Eli?

Mitä, jos kerron sinulle, että ympärilläsi näkyvät asiat, likainen tiskipöytä, viikkaamattomat pyykit, vastaamattomat sähköpostit, tai pomon negatiivinen palaute eivät itse asiassa luo sinulle stressiä. Se mikä stressin luo, on oma suhtautumisesi kyseiseen asiaan.

Käsityksemme siitä miten arkesi kuuluu pyöriä, mitä asioita voit tehdä ja mitä asioita et, tai asiat, jotka ovat täysin mahdottomia, ovat itseasiassa itse luomamme boksi, joka rajoittaa käsitystämme ympäröivästä todellisuudesta. Ja nyt en halua, että syyllistät tällä itseäsi, sillä tämä boksi on muodostunut vuosien ja vuosikymmenien aikana. Itseasiassa tähän boksiin vaikuttavat myös omat vanhempasi, sekä isovanhempasi.

Polku uupumukseen.

Kun tarpeeksi pitkään kuljemme tätä päivittäistä oravanpyörää, sulkien kaikki kehomme ja tunteidemme viestit siitä, että olisi syytä hidastaa, on edessä pahimmillaan loppuun palaminen. Polku uupumukseen kulkee karkeasti jaettuna kolmen vaiheen kautta, hälytystila, selviytymistila sekä uupuminen.

Suurin este poistumiselle tältä polulta on oma rajoittunut mielesi! Mieli, joka toistaa sanoja, pitää, täytyy, on pakko jne.

Me emme kuitenkaan ole yhtä kuin mielemme!

Nyt ehkä huomaat edessäsi lauseen, joka herättää sinussa voimakasta vastusta. Sen sijaan, että tyrmäät asiat, olisi entistä tärkeämpää tarkistaa mistä tämä mielen vastustus oikein johtuu?

Vastaus tähän ei ole kovinkaan yksiselitteinen, eikä varsinkaan helppo.

35 ikävuoteen mennessä meihin on kertynyt valtava määrä erilaisia toimintamalleja. Asioita, joiden mukaan toimimme erilaisissa tilanteissa. Nämä tilanteen ovat tallentuneet valtavaan kovalevyymme, jota kutsutaan tiedostamattomaksi mieleksi.

Itseasiassa tämän tiedostamattoman mielen vaikutus on niin suuri, että se ohjaa 95% päivittäisestä käyttäytymisestämme.

Ja kyllä, täältä löytyy ne mielesi toistamat rajoittavat uskomukset, sekä kaventavat näkökulmat.

Jos kuljemme arkeamme kiireessä, liian heikoilla yöunilla, heikolla ravinnolla, selaamme somea, uutisia, me emme edes tunnista näitä mieltämme rajoittavia ajatuksia!

Mitä voimme tehdä asialle?

Noh, hyvin usein emme tee mitään, ennen kuin kohdallemme sattuu tilanne, joka pysäyttää tämän arjen oravanpyörän!

Nämä aluksi vaikealta tuntuvat tilanteen vievät meidät usein kuitenkin tilanteeseen, sellaisten rajojen ulkopuolelle, jossa syntyy tarve löytää tasapaino, harmoninen tila, mielenrauha.

Tällä tasapainolla on monta nimeä, mutta meidän on tarkoitus tutustua tarkemmin termiin sydänkoherenssi. Tilaan, jossa vallitsee tasapaino sydämen rytmin, hengityksen, verenpaineen, hormonien tuotannon sekä niistä aiheutuvien signaalien välityksen sekä elinten välillä tasapaino. Kun saavutamme tämän sydänkoherenssin, vaikuttaa se sinun ajattelun kirkkauden lisäksi myös ympäristöömme.

Mutta, jotta voit saavuttaa tämän tilan, on sinun rikottava se kuvitelma ,jonkalaiseksi olet itsesi tähän asti mieltänyt.

Sinun on käännyttävä sisäänpäin kohtaamaan itsesi!

Näin sinulle avautuu mahdollisuus itsesi ymmärtämiseen, ja sitä kautta saavuttaa sisäinen tasapaino.

Tieteelliseltä termiltä sydänkoherenssi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *