kalevala

 

UPOTA TAJUNTASI SYDÄMEEN JA ELÄHYTÄ SE VOIMAKESKUS JOKA SYDÄMESSÄSI PIILEE

Egosta mieleen- päivätajunnan laajentumista sisätajuntaan. Me olemme tämän kulttuurissamme säilyneen perinteen jo unohtaneet. Mutta onhan meillä Kalevalainen tietomme jossa kaikki tarpeellinen elämänviisaus on vielä tallella. Kalevalasta voi hakea mielelle lohdustusta ja neuvoa. Sydämelleen iloa ja tunnollesi rauhaa.

Kalevala ohjaa ihmistä ymmärtämään elämänsä tarkoitusta. Silloin ihminen ymmärtää, että elämä on koulua, jossa kasvetaan luokka luokalta ihmisen mittaan.

 

KIITOLLISUUDEN VOIMA

Me sanomme kiinalaisia kiin àlaisiksi siksi, että he ovat keksineet kerätä thaitsiillä tätä kii`voimaa eli elämänvoimaa itseensä. He keksivät myös akupunktion jolla voidaan ohjata energiakehoomme kii`voimia.

Me suomalaiset jaamme sitä toisillemme jo sanomalla: kiitosta vaan, tos se on, ota kii`tosta vaan. Tämän kiitollisuuden nostavan, kiinnostavan voiman, me jokainen olemme varmasti kokeneet, ja näitä henkisesti ihmisiä nostavi näkymättömiä voimia on lukuisia, jotka auttavat meitä kasvamaan ihmisiksi.

Ensin se kuvittelee olevansa ankanpoika, vähän tavallista rumempi vain. Sitä kiusataan. Sitten se oivaltaa olevansa erilainen kuin muut ankanpojat. Se kasvaa täysi-ikäiseksi, näkee kuvajaisensa vedestä ja tajuaa mitä oikeasti on: hohtavanvalkea joutsen!  Kyseessä on H. C. Andersenin satu rumasta ankanpoikasesta on yksi kehityskertomusten suosituimpia tarinatyyppejä.

Muinaisten suomalaisten maailmassa joutsen oli tärkeä eläin ja aikojen alussa joutsen oli puhtauden, valon ja kauneuden vertauskuva. Tämä taru esitetään myös tuntemassamme Lönnrotin Kalevalassa.

 

Me olemme vasta ihmisiksi kasvamassa.

 

Kalevalan tarkoitus on ohjata ihminen tietoon, herättää se ensimmäiseksi ihmisen mielikuvituksen, jota ihminen tarvitsee asioiden oivaltamiseksi.

Uusi tietoisuus alkaa siitä, että huomaamme aiempaa tarkemmin, miten elämämme etenee. Panemme merkille sattumia, jotka tapahtuvat juuri oikealla hetkellä ja saattavat yhteen juuri oikeat ihmiset ohjaten elämäämme yhtäkkiä uuteen ja mielekkääseen suuntaan. Kenties selvemmin kuin koskaan alamme oivaltamaan että näillä merkillisillä ”sattumilla” ja arvoituksellisilla tapahtumilla on korkeampi merkitys.